UTBILDNINGEN FÖR DIG SOM VILL ARBETA MED HUND!
ISTÄLLET FÖR
EMOT.

Idag finns två teorier om hur man ska tillgodose hundars behov, Mental aktivering och Berikning. Båda koncepten kommer från vår utbildning.

Mental aktivering
Anders Hallgren presenterar 1984 för första gången sitt nya begrepp Mental aktivering och teorierna kring det.
Lyckliga Lydiga Hundar ICA 1984.

Berikning
Vi (Maria och David Selin) introducerar 1998 vårt koncept Berikning i hundvärlden.
Berikning (Enrichment) för tamhund 1998

Efter att ha utvärderat hur dessa två olika teorier har tagits emot och tillämpats i hundvärlden, och utifrån nya rön kring beteenden, motivation och stress är det nu dags att ta Mental aktivering och Berikning ett steg vidare.

Vi har sedan tre år tillbaka arbetat med att ta fram en ny modell som täcker in alla hundens beteendebehov. Ett koncept om hur man skapar ”beteendeutrymme” för de beteenden som hunden behöver få utlopp för. Men som också ger kunskap om hur man hjälper hundar att hanterar de beteenden som de inte kan få utlopp för.

BMA  (Behaviour and Motivation Acceptance)
Tillsammans med de specialister som på ett eller annat sätt bidragit till att skapa det nya konceptet kommer vi nu (2016) att för första gången presentera BMA för hundvärlden.

Mental aktivering + Berikning + Copingstrategier + Acceptans = BMA.
BMA är ett helhetsbegrepp som bygger på att istället för att träna bort eller på annat sätt hindra hunden att utföra ett beteende, skapa möjlighet för hunden att utföra beteendet eller om det inte är möjligt eller lämpligt, hitta ett alternativt utlopp för den motivation som ligger bakom beteendet.


Berikningskonsult/BMA-utbildningen
Fler och fler börjar inse att vi inte bara kan utnyttja våra hundar för att tillgodose våra egna behov, utan att vi också är skyldiga att ”betala tillbaka” genom att ge hundarna ett värdigt liv. Men i en hundvärld där man påstår att en lydig hund, är en lycklig hund är det inte lätt att hitta den kunskap och de verktyg som behövs för att ge sin hund ett riktigt hundliv. Det är där Berikningskonsulten kommer in. Förutom arbetet med enskilda hundar/hundägare, berikningskurser och berikning av rastgårdar, så finns ett stort behov av ”rumsanalys” individuella berikningsprogram och ”beteendeersättningar” på allt från kennlar, pensionat till olika hunddagis.


Antagningskrav: Att du älskar hundar för att de är just hundar, och inte bara för att de går att träna och göra om.
Datum: 10 dagar under 2 veckor (måndag-fredag)
Tider: 09.00-17.00
Plats: Alvesta
Pris:
Anmälan: info@hundutbildningsgruppen.se
Frågor: 0739-844806, 0768-581358


Följ oss på Facebook


HUNDutbildningsgruppen
Åäng, Ljungsäng
342 92 Alvesta

0739-844806
info@hundutbildningsgruppen.se


Besökare just nu: 11
Sidvisningar: 572032
Unika besök: 411533