Utbildningen till HUNDproblemutredare

Denna välkända utbildning, ger dig kunskaper så att du skall kunna arbeta med att hjälpa ”problemhundar”, och lösa ”hundproblem”.

Lärare

David Selin
David är utbildningsansvarig för HUNDutbildningsgruppen. Han har bland annat arbetat på Djurskyddsmyndigheten och var där ansvarig för hundfrågorna. David var med och arbetade fram de nya regler som bl.a. gäller för hunddagis och hundpensionat, L 102 (Statens jordbruksverks föreskrifter och allmänna råd om hållande av hund och katt). David gästföreläser också på Linköpings universitet på några kurser i etologi. Han är också den som, tillsammans med sin fru (Maria Selin), har utvecklat berikning för hund. Alltså hur man tillgodoser hundens beteendebehov.

Anders Hallgren
Hundpsykolog, psykolog, fil. lic. Anders Hallgren anses vara världens första hundpsykolog, efter att i början av 1970-talet ha introducerat yrket hundpsykolog i Sverige. Han har vigt sitt liv åt att hjälpa problemhundar. Han har skrivet över 30 böcker om hundars beteende.

Mari Wendt
Mari är psykolog, med inriktning mot KBT, samt är utbildad inom etologi och hund. Hon driver Kharma utbildning som både riktar sig till människa och hund. Mari är specialiserad på att arbeta med samspelet mellan människa och hund.

Carl-Gustav Siwertsson 
C-G är veterinär. Han är specialist på hundens och kattens sjukdomar. C-G har tjänstgjort vid Växjö Djursjukhus sedan 1987. Huvudsakligen är han inriktad på medicinska problem, men är speciellt intresserad av beteendeproblem, ultraljud, kardiologi och exotiska sällskapsdjur.

Linda Atmer 
Linda är biolog. Hon har vidareutbildat sig i både etologi och hundkunskap. Linda driver idag sitt eget hundföretag (Hundtänk).

Curt Blixt
Curts specialintresse är hundars mentalitet. Han är själv mental-beskrivare och domare samt utbildare av desamma. Han har medverkat vid utvecklingen av Svenska Brukshundklubbens Mentaltest (MT) och är en av skaparna av Mentalbeskrivning Hund (MH). Han har varit engagerad i framtagandet av en ny mentalbeskrivning som anpassats till alla raser; Svenska Kennelklubbens Beteende- och Personlighetsbeskrivning av Hund (BPH).

Ingela Wik
Ingela är legitimerad lärare och driver sedan 2006 Work for fun-Hundutbildning. Hon är utbildad instruktör hos olika aktörer samt hundens beteende hos HUNDutbildningsgruppen. Ingela handleder lärarstudenter och blivande instruktörer både enskilt och i mindre grupper. Hon har specialiserat sig på individanpassad pedagogik och hundars problembeteenden.

Kommande utbildning

Plats: Stockholm (Kungsholmen) (Delkurs 1, 2, 3, 4, 6, 7)
Delkurs 5 hålls i Alvesta.
Tider: lördag & söndag 09.00-17.00
Kurskostnad: 2800 Sek/delkurs (19 600 sek)
Anmälan: 0739-844806
Då du ringer David får du även veta om du är behörig att gå denna utbildning.

Delkurs 1
25-26/8 - Anders Hallgren
Utredning av hundproblem

Delkurs 2
22-23/9 - David Selin
Utredning av hundproblem

Delkurs 3
20-21/10 - Mari Wendt
Problemhundsägaren
Hundproblem och psykologi

Delkurs 4
17-18/11 - Linda Atmer
Utredning av hundproblem

Delkurs 5
26-27/1-2019 - Carl-Gustav Siwertsson
Psykofarmaka
Sjukdom som problemorsak mm.

Delkurs 6
23-24/2 – Curt Blixt & Ingela Wik
Läsa problemhund

Delkurs 7
30-31/3 - David Selin
Redovisning av er problemhund

 

 


Följ oss på Facebook


HUNDutbildningsgruppen
Åäng, Ljungsäng
342 92 Alvesta

0739-844806
info@hundutbildningsgruppen.se


Besökare just nu: 13
Sidvisningar: 543621
Unika besök: 388011